Zelfs onder de eigenaars van megajachten bestaat er onderling competitie om het beste en grootste jacht te hebben. Deze duurste jachten vind je voornamelijk in de Caraïben en de Côte d’Azur, in plaatsen als Monaco en Saint-Tropez. Dergelijke megajachten hebben meer weg van drijvende steden, met een heel leger huispersoneel, dan van een “gewone” jacht. Het zal je niet verbazen dat het lijstje van duurste jachteigenaars wordt bevolkt door sjeiks en supersterren.

5. Serene – 330 miljoen dollar

Dit megajacht is het trotse bezit van de Russische wodkagigant Yuri Scheffler en heeft een oppervlakte van niet minder dan 14.000 vierkante kilometer en is wel 135 meter lang. Het jacht is ingedeeld in zeven verdiepingen waar je verschillende binnen- en buitenzwembaden aantreft.

4. A – 390 miljoen dollar

De “A” behoort toe aan de Russische miljardair Andrey Melnichenko. Het bijzondere aan dit megajacht is dat het is uitgerust met een automatisch roterend bed om beter van de zonsopgang en zonsondergang te kunnen genieten.

3. Topaz – 520 miljoen dollar

Dit 147 meter lange megajacht is eigendom van Mansour Bin Zayed Al Nahyan, de plaatsvervangende eerste minister van de Verenigde Arabische Emiraten, en is uitgerust met een landingsplaats voor een helikopter, jacuzzi’s, een fitnessruimte en een bioscoopzaal.

2. Azzam – 600 miljoen dollar

Met het zeiljacht van Sjeik Khalifa bin Zayed al-Hahyan blijven we in de Verenigde Arabische Emiraten, want de president van deze oliestaat is de eigenaar van dit 180 meter lange zeiljacht met meer dan 50 luxe suites.

1. Eclipse – 1 miljard dollar

Luxury-Motor-Yacht-ECLIPSE-Photo-by-Klaus-KehrlsLast but not least hebben we uiteraard de “Eclipse”, het 165 meter lange megajacht van niemand minder dan Roman Abramovich en is momenteel officieel nog steeds het langste jacht ter wereld ooit gemaakt. Wist je dat de Eclipse, naast twee landingsplaatsen voor helikopters, een discotheek en een bioscoop, zelfs uitgerust is met een laserdefensiesysteem om ongewenste paparazzi op afstand te houden?