Als het over jachten gaat, droom je onvermijdelijk van idyllische vissersdorpjes en mondaine jachthavens. Maar waar heb je nu de meeste kans om een luxe megajacht en de bijhorende supersterren te spotten? Hieronder staat een lijst met de meest populaire jachthavens ter wereld.

5. Marina di Capri – Capri, Italië

Capri is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest voor wereldsterren als George Clooney en Jay Z. In de jachthaven van Capri kan je regelmatig de megajachten van mediamagnaat David Geffen aantreffen.

4. Sint-Maarten, Nederland

De megarijken der aarde vind je op Sint-Maarten waar een van de meest prestigieuze jachtclubs ter wereld – the Yacht and Country Club – gevestigd is. De jachthaven biedt plaats aan jachten tot 110 meter.

3. Port de Cannes – Côte d’Azur, Frankrijk

Cannes moeten we je als favoriete thuishaven van de grootste jachts ter wereld uiteraard niet uitgebreid voorstellen. Deze Franse badplaats is uniek omwille van de grote schare beroemdheden die er jaarlijks neerstrijken, ongelooflijke stranden, vijf sterren restaurants en chique winkelgelegenheden. Vooral tijdens het filmfestival van Cannes is het hier over de koppen lopen en reserveer je je plaatsje met uitzicht op de jachthaven best goed op voorhand.

2. Port de Saint-Tropez – Côte d’Azur, Frankrijk

Een andere magneet voor megajachten in het zuiden van Frankrijk is Saint-Tropez. De jachthaven van Saint-Tropez biedt plaats aan niet minder dan 30 megajachten en de superjacht van Abramovich heeft er zijn vaste aanlegplaats.

1. Port Hercule – Monaco

port-hercules-monaco-world-1920x1080-wallpaper295097Maar de absolute topper als het op jachthavens aankomt, is de haven van Monaco. Nergens ter wereld zal je een betere plek vinden om megajachten te spotten. Monaco mag dan misschien wel een ministaat zijn, het is groots in zijn grootheden. In het Koninkrijk van Prinses Grace meren jaarlijks honderden megajachten aan, de ene al meer luxueus en groter dan de andere. Hier voelen de rijken der aarde zich helemaal thuis.